Energiekosten vergelijken

Lagere energiekosten door te vergelijken

Energie is flink duur, maar besparen is niet heel moeilijk. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 1525 m3 gas en 3340 kWh stroom per jaar. Dit verbruik levert een gemiddelde kostenpost op van ruim €155,00! Hiermee is energie een van de grootste kostenpost van een huishouden. Door oplopende energiebelastingen en extra kosten blijven deze kosten ook nog wel zo hoog, de prijzen dalen gemiddeld een klein beetje in 2015. Door het vergelijken van energieleveranciers is het mogelijk om wat minder te betalen, of een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Meer weten? Gebruik een van onze tips hieronder.

Tips bij het vergelijken en overstappen

1. Vergelijk op basis van uw persoonlijke verbruik
Wanneer u gaat vergelijken is het belangrijk om te vergelijken op basis van uw eigen stroom- en gasverbruik. Zo maakt u namelijk de meest nauwkeurige vergelijking. Maak gebruik van een van de vele energievergelijkers op energievergelijkingswebsites en bespaar eenvoudig op uw maandelijkse energiekosten.
2. Kies voor een eenjarig energiecontract
Elk jaar opnieuw overstappen is gemiddeld gezien het goedkoopste, dus kies en voordelig eenjarig energiecontract! Bij energiecontracten van 3 of 5 jaar krijgt u meestal alleen in het eerste jaar korting, daarna gaat u meer betalen. Dus blijf jaarlijks vergelijken en bespaar zo veel mogelijk.
3. Gebruik meerdere websites
Check energieprijzen op meerdere websites, het aanbod kan namelijk nog al eens verschillen. Niet alle websites werken samen met alle energieleveranciers, u kunt dus een voordelig energiecontract over het hoofd zien. Door op meerdere websites te vergelijken weet u zeker dat u het goedkoopste uit bent.
4. Altijd 14 dagen bedenktijd
Hebt u zich ergens aangemeld maar vindt u toch nog een betere deal? Dat is geen probleem! Er is namelijk wettelijk vastgelegd dat u na het aanmelden 14 dagen bedenktijd heeft, u kunt dus binnen 2 weken nog opzeggen en profiteren van een andere deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *