Loop je tuingereedschap na voordat het lente is

De zomer is al even achter de rug en de regenbuien hebben de laatste volhouder verjaagt uit de tuin. Tijd om binnen te blijven en in het voorjaar weer terug te keren naar de tuin. Ja, als het je helemaal niets uitmaakt hoe je tuin er in de tussentijd uitziet als de dagen korter en kouder worden. Nee, als je de tuin ook in herfst en winter er aantrekkelijk uit wilt laten zien.

De belangrijkste instrumenten zijn je tuingereedschap. Een hark is over tien jaar nog een hark en een schep ook. Maar bij elektrisch tuingereedschap is het net als bij je buitenruimte zelf: het heeft onderhoud nodig. Ook die moet je namelijk in conditie houden. Is je gereedschap kapot, maar je tuin in goede conditie? Dan wordt het de vraag of je tuin in het voorjaar te betreden is. Tenminste, als je niet alles zelf met de hand wilt doen…

TIjd voor controle

Is het antwoord ‘nee’op de vorige vraag, loop dan nu even kritisch je collectie elektrisch tuingereedschap af, en stel jezelf de vraag of je zorgeloos gebruik kunt blijven maken van alle apparatuur, zonder storingen of mankementen.

Roestvorming, vervorming van bladen en messen, plus vocht in je apparaat zijn de eerste symptomen dat je misschien binnenkort wel op zoek moet naar vervangende onderdelen. Het is daarom de vraag of je er handig aan doet om al het elektrisch tuingereedschap in een tuinkast te bewaren. In een tuinschuur regent het misschien niet. Maar het kan er zo vochtig worden, dat ook de binnenkant van je apparatuur er uiteindelijk aan gaat. Elektrisch tuingereedschap kun je daarom het beste bewaren in een garage of in een opbergruimte in je huis

Voorgevoel

Heb je het idee dat je tuinschaar, knipmes of bladblazer er binnenkort mee kan ophouden? Wacht niet langer! Als het loopwerk, zoals je ketting of mes, vastloopt, heb je grote kans dat ook de motor schade oploopt. Er zit dan normaal gesproken niets anders op dan een nieuwe te kopen.

Preventief actie ondernemen kan zo dus veel geld besparen. Op sites als Onderdelenwinkel.nl heb je de grootste kans dat je het vervangende onderdeel kan vinden. Mocht je twijfelen, dan is een vraag snel gesteld. Levertijden zijn duidelijk, zodat je snel aan de klus kunt beginnen en gratis advies voor een snelle start is eveneens te vinden op de site. Is de tuin klaar? Ben jij het ook? Aftellen tot het voorjaar. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *