Nooit meer een verkeerde haarstijl: Tips om je haar goed te verzorgen

Je haar wilt maar niet in het model wat je graag voor ogen hebt.. Dit kan komen door slecht verzorgt haar en dat is natuurlijk zonde. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je haar goed te verzorgen. Je haar gaat hierdoor sneller in model en ziet er een stuk stralender uit. Wij hebben een paar tips voor je op een rij gezet:

Douche niet met te heet water

Het is zeker niet aan te raden om je haar keer op keer met heet water te wassen. Het is niet alleen slechte op de korte termijn, maar op de lange termijn blijf je er ook last van houden als je je haar te vaak was met heet water. Probeer zeker tijdens het uitspoelen van je haar koud water te gebruiken. Dit scheelt al een hoop.

Ook zijn andere vormen van hitte niet echt goed voor je haar. Denk bijvoorbeeld aan een stijl tang of het föhnen van je haar. Soms kan het niet anders, maar probeer dit wel zo veel mogelijk te vermijden. Laat je haar daarom – als je er de tijd voor hebt – natuurlijk opdrogen. Klik hier voor de beste manieren om je haar te stijlen.

Kies de juiste shampoo voor jouw haartype

Vaak kiezen mensen toch nog voor een algemene shampoo en kijken ze eigenlijk niet waar het voor bedoelt is. Dit is erg zonde, aangezien er veel shampoos op de markt zijn die zich speciaal richten op verschillende haartypes. Kies echt voor een shampoo die perfect bij jouw haartype past. Het zal helpen bij de verzorging van je haar en je zult er vervolgens echt het maximale uit kunnen halen.

Het gebruik van een conditioner is ook een echte aanrader. Probeer dit eigenlijk elke keer dat je je haar wast, te gebruiken. Het verzorgt je haar, maar beschermt het ook tegen de warmte en de zon. Bovendien zal je merken dat je haar een stuk eenvoudiger te kammen is na het gebruiken van een (voedende) conditioner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *