Social deelknoppen toevoegen met de Swifty Bar plugin

Veel sociale deelknoppen ‘verstoppen’ zich wanneer je bezoekers naar beneden scrollen om een artikel te lezen. Ook categorieën, links naar reacties en links naar informatie over de auteur zijn doorgaans niet zichtbaar tijdens het scrollen. Hierdoor verlaten veel bezoekers je pagina zonder dat ze iets met je content hebben gedaan. En dat komt de betrokkenheid van je bezoekers niet ten goede. Gelukkig is hier een hele eenvoudige oplossing voor, in de vorm van de Swifty Bar plugin.

Wat de Swifty Bar plugin doet

Swifty Bar is een WordPress plugin die een zwevende ‘sticky’ footer onderaan je artikelen zet, welke ook tijdens het scrollen zichtbaar blijft. Hierin kun je een aantal zaken weergeven, waaronder de categorie, een link naar informatie over de auteur, linkjes naar vorige/volgende artikelen en links om het artikel op sociale media te delen. Je kunt ook weergeven hoe vaak het betreffende artikel al gedeeld is. Ook leuk is dat de Swifty Bar de geschatte tijd weergeeft die een bezoeker nodig heeft om het artikel te lezen, inclusief een voortgangsbalk die naar voren schuift wanneer de bezoekers naar beneden scrollt.

De voordelen

  • De Swifty Bar is 100% responsive, wat betekent dat het er ook op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets goed uit ziet.
  • Swifty Bar is een lichtgewicht plugin die je website niet vertraagd.
  • Je kunt bij het instellen zelf aangeven bij welk soort artikelen je de Swift Bar wilt laten zien.
  • Je hebt 7 ingebouwde kleurenschema’s om uit te kiezen, dus je kunt zorgen dat de Swift Bar mooi integreert met je WordPress thema of huisstijl.
  • Je kunt de verschillende modules binnen de Swifty Bar aan- en uitschakelen. Wel handig als je een bepaalde sociale media website niet in je Swifty Bar wil weergeven.

De Swifty Bar plugin is gratis te downloaden via de WordPress database. Ga voor meer informatie en tips over WordPress en WordPress gerelateerde onderwerpen naar https://www.wphandleiding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *