Zo kun je sneller ontnuchteren van alcohol

Soms kijk je iets te diep in het glaasje, terwijl dit niet goed uitkomt. Misschien heb je tijdens de lunch net wat teveel gedronken terwijl je s ’avonds nog wel wilt, dan heb je een manier nodig om sneller te ontnuchteren. Gelukkig hebben wij wat tips verzameld om het ontnuchteren van alcohol een stuk sneller te laten verlopen.

sneller nuchter worden van alcohol

Sneller nuchter worden van alcohol

Drink een heleboel water

Alcohol heeft een norm uitdrogend effect op jouw lichaam, en dit effect kun je tegengaan door het drinken van veel water. Wanneer jij voor je naar bed gaat een halve liter water drinkt kun je er zeker van zijn dat je nuchter en zonder kater opstaat, aangezien de hoofdpijn van een kater door uitdroging wordt veroorzaakt.

Eet iets met veel koolhydraten

Wanneer je een flinke maaltijd nuttigt is er weer genoeg voeding in je maag om de alcohol op te nemen, en zal je er dus een stuk minder last van hebben. Een redelijk vette maaltijd zal je ook helpen met het sneller nuchter worden. Waarschijnlijk heb je het weleens gemerkt dat je erg veel zin krijgt in vet eten wanneer je dronken bent. Misselijkheid zal weggaan wanneer je deze hebt en je bent een stuk sneller nuchter wanneer je na het drinken iets eet. Voor het drinken een stevige maaltijd consumeren zal er trouwens voor zorgen dat je minder snel dronken bent.

Ga lekker koud douchen

Een koude douche zal jouw lichaam een shock geven, waardoor jij je ineens een stuk meer gefocust en alert voelt. Dit gevoel zal je ook hebben wanneer je nuchter bent maar wanneer je een beetje aangeschoten bent zal je wel merken dat je voor je het weet weer nuchter bent.

Neem een kopje koffie

Van koffie zal je niet persé meer nuchter worden maar je zal jezelf wel een stuk alerter voelen, wat handig is wanneer je nog lang niet naar bed kunt. Wel moet je niet vergeten om hierbij ook veel water te drinken, aangezien zowel alcohol als koffie uitdrogend werkt.

Zorg ervoor dat je overgeeft

Wanneer je jezelf echt heel erg dronken hebt laten worden en je moet naar een belangrijke afspraak dan is dit een goede noodoplossing. Je kunt hiervoor je wijsvinger en je middelvinger in je keel steken maar doe dit alleen wanneer het absoluut nodig is want het is niet goed voor je lichaam en erg fijn is het ook niet.

Met deze tips ben jij voor je het weet weer nuchter zodat je naar die belangrijke afspraak kunt of zonder kater kunt opstaan. Wanneer je erachter komt dat je deze tips wel erg vaak moet toepassen is het misschien slim om eens naar jouw alcoholconsumptie te kijken, en of dit nog wel gezond is. Wanneer jij regelmatig ontzettend dronken wordt is er echt iets mis en kan ik het je aanraden om hulp te zoeken. Maar iedereen gaat af en toe in de fout en dan werken deze tips perfect om het op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *